^ Vissza Fel

Ifjúsági csere az önkénteskedésről

Idén ősszel házhoz jön egy Erasmus+ ifjúsági csere a székelyhídi fiatalok számára! Az Ér Hangja Egyesület ezúttal az ÖNKÉNTESKEDÉSRŐL ad át tudnivalókat a HÉTNAPOS program ideje alatt, NEM FORMÁLIS eszközök és facilitátorok segítségével, 2019. szeptember 8-14. között.
Olvasd tovább a részletekért! 🙂

YOUth CAN!, ifjúsági csere Litvániában

Érdekel mit jelent aktív állampolgárnak lenni? Gondolnád, hogy ehhez kell a szónoki, a kreatív, és még a csapatmunka készséged is? Ezeket most mind élesben megismerheted és fejlesztheted, Litvániában, egy Erasmus Plusz ifjúsági cserén! Részletekért olvass tovább!

Közös értékek, közös kihívások, közös EUrópai jövő

Testvértelepülési találkozót szervezünk Székelyhídon 2019. június 14 – 16 között.

A rendezvény célja, hogy összegyűjtse a romániai, magyarországi, szlovákiai és szerbiai közösségeket, hogy megismerkedjenek az Európai Unió történelmével, működésével és egyéb részleteivel. A résztvevők a program során megvitatják az EU-t érintő aktuális kérdéseket, mint például a menekültválság, a Brexit, az euroszkepticizmus és az eurofóbia, közösen igyekezve megoldást találni ezekre. Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere, illetve szociológus segítségével a delegációk lehetőségeket keresnek arra vonatkozóan, hogy hogyan vehetnek részt aktív polgárokként közösségeik és az európai közösség életében, mint például önkéntesség, adományozás, szavazás, petíciók megvalósítása révén. Ezen programok során fejlesztjük a résztvevők empatikus érzékenységét és szolidaritását.

A múlt mesterségei, a holnap forrásai?

Májusban startol az Ér Hangja Egyesület ötödik Erasmus+ nemzetközi ifjúsági cseréje, amelyre a szervezők szeretettel várják a jelentkezőket. A program időpontja 2018. május 7-13., a helyszín Székelyhíd, a szervezők pedig 6 résztvevőt (17-30 év között) és egy csoportvezetőt (18+) keresnek, akik rendelkeznek romániai személyigazolvánnyal! A résztvevő országok ezúttal Görögország, Litvánia, Magyarország, és természetesen a szervező országa, Románia. A foglalkozásokon a társalgási nyelv az angol.

De mire is jelentkezhetsz? Egy egyhetes élményre, amelyben ezúttal olyan régi mesterségeket próbálhatsz ki (fafaragás, nemezelés, szövés-fonás, csigatészta sodrása), amik a jövőben akár a vállalkozásod alapját képezhetik. Ezek mellett tematikus bemutatók, kulturális estek, egyéb készségfejlesztő tevékenységek várnak. A program címe: A múlt mesterségei, a holnap forrásai? (Crafts of the past, crafts of the future). A részvétel díjtalan!

Szóval ha a fentiek érdekelnek, fejlesztenéd az angolod vagy új barátságokat kötnél,  akkor jelentkezz ÁPRILIS 25-IG e-mailben (erhangja1@gmail.com) egy motivációs levéllel, vagy hívd a 0755-481-491-es telefonszámot!

Szállást, étkezést, és minden tevékenységet az Erasmus+ Program támogat, te csak a jókedved hozdd magaddal!

Média képzés Székelyhídon

Az Ér hangja Egyesület média képzést szervez Székelyhídon az újságírás, rádiózás és televíziós munkák iránt érdeklődő, az Érmellék bármelyik pontjáról érkező fiataloknak.

Az egyesület munkatársai betekintést kínálnak mindhárom médiaorgánum működésébe, a hangsúlyt pedig a gyakorlatra helyezik majd a hétvége során. A korhatár és jelentkezési díj mentes képzéshétvége időpontja szeptember 15-17.

Jelentkezni az erhangja1@gmail.com e-mailcímen, az Ér Hangja Médiacsoport facebook oldalon üzenetben, vagy a 0745-258- 968 telefonszámon lehet szeptember 12-e, kedd éjfélig.

Gyűljünk össze közös jövőnk érdekében! – testvértelepülési találkozó Székelyhídon

Az Ér Hangja Egyesület, Székelyhíd Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával, 2017. június 16 és 18 között szervezi meg a Gyűljünk össze közös jövőnk érdekében! testvértelepülési rendezvényt, melyre Székelyhídon kerül sor, romániai, belgiumi, magyarországi, horvátországi és szlovákiai helységek részvételével.

A találkozó fő céljai közé tartozik a résztvevő küldöttségek ismereteinek elmélyítése az Európai Unió közös történelmét és funkcióit illetően, olyan Európai Uniót érintő kérdéskörök megvitatása, mint az euroszkepticizmus, menekültválság, Brexit, a Roma közösséget és egyéb etnikumokat érintő diszkrimináció, saját kulturális értékek népszerűsítése (néptáncok és népdalok, termékek kiállítása) az európai kulturális sokszínűség megőrzése érdekében, illetve aktív európai állampolgárság népszerűsítése a vitákon való részvétel, de ugyanakkor önkéntesség és adományozás révén is.

Sikerrel zárult ifjúsági csere

 Feledhetetlen élményekkel gazdagodtak fiatal vendégeink a gyerekek között

Görögország, Litvánia, Magyarország, Portugália és Románia hat-hat fiatalja vett részt a Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyermekekért elnevezésű, az Európai Unió Erasmus+ Programja által támogatott projektben. Az Ér hangja Egyesület idén szervezte meg Székelyhídon a harmadik ilyen programot 2015 óta.

Hazatért a harmadik csapat Albániából

Az Ér hangja Egyesületet és Romániát képviselte három erdélyi fiatal április 22-28. között az albániai Women Towards Integration egyesület által szervezett Erasmus+ projekten. Beck Orsolya, Sala Beáta és Voloncs Levente az alábbiakban foglalták össze élményeiket, röviden.

Célkeresztben a fiatalok nevelése

Romániából öt magyar ajkú diák vehetett részt az Ér Hangja Egyesület hozzájárulásával a többállomásos Erasmus+ program keretében rendezett egyhetes foglalkozáson, amelynek Albánia adott otthont.

A rendezvény, amely március 7-én vette kezdetét, a Nők az integrálódás felé (Women Towards Integration) helyi szervezet által valósult meg a fővárostól 60 kilométerre fekvő tengerparti Lezhë városában. Az érkezők négycsillagos szállodában szálltak meg, és teljes körű ellátásban volt részük. A foglalkozáson való részvételre Albániából, Bulgáriából, Görögországból, Koszovóból, Macedóniából, Olaszországból és Romániából kaptak lehetőséget a 18–25 év közötti fiatalok.

Albánia vár! Utolsó lehetőség ebben az évben!

Harmadik, és egyben utolsó állomásához érkezett az az albániai, háromlépcsős Erasmus+ projekt, amelyben az Ér hangja Egyesület is közreműködik partnerként. Az első két alkalommal már hat fiatalt sikerült eljuttatni Székelyhídról Albánia két tengerparti városába egy hétre, nemzetközi környezetbe, költségmentes szállással és étkeztetéssel.

Ezúttal is hasonló környezetbe keres az Ér hangja Egyesület három 18-25 év közötti fiatalt, akik 2017. április 22-28. között szívesen utaznának Albániába, Dürres városába, hogy a nemek közti egyenlőségről, annak megfelelő médián belüli megjelenítéséről tanuljanak, és osszák meg véleményüket más országok fiataljaival.
A munkanyelv az angol, így némi tudás ebből nem árthat. Az étkezések és szállás teljesen ingyenesek, az útiköltség 100%-át pedig még az ottartózkodás ieje alatt euróban visszatérítik a szervezők.